Motivatiebrief, onderzoek, scriptie & marketingplan voorbeelden per onderwerp. https://www.voorbeeldvinden.nl Voorbeelden per onderwerp gratis te gebruiken voor studie, werk, stage & scriptie Fri, 25 May 2018 09:16:22 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.13 Klanttevredenheidsonderzoek, wat is het nut? https://www.voorbeeldvinden.nl/klanttevredenheidsonderzoek-wat-is-het-nut/ https://www.voorbeeldvinden.nl/klanttevredenheidsonderzoek-wat-is-het-nut/#respond Tue, 11 Oct 2011 18:09:35 +0000 https://www.voorbeeldvinden.nl/?p=862 Klanttevredenheidsonderzoek, wat is het nut? Door Thijs Verbeek 11 oktober 2011 Niemand zal het nut van klanttevredenheidsonderzoek (en) betwisten maar toch is het verstandig om ook enkele kanttekeningen te plaatsen. […]

The post Klanttevredenheidsonderzoek, wat is het nut? appeared first on Motivatiebrief, onderzoek, scriptie & marketingplan voorbeelden per onderwerp..

]]>
Klanttevredenheidsonderzoek, wat is het nut?
Door Thijs Verbeek 11 oktober 2011
Niemand zal het nut van klanttevredenheidsonderzoek (en) betwisten maar toch is het verstandig om ook enkele kanttekeningen te plaatsen. Meer en meer raken marketingexperts ervan overtuigd dat klanttevredenheidsonderzoek (en) als strategische stuurvariabele een beperkte waarde hebben. Veel onderzoekers passen dan ook steeds meer andere variabelen toe zoals Customer Perceived Value, Customer Value en klantentrouw. Aan klantentevredenheidsonderzoeken wordt door hen een andere invulling gegeven, de zogenaamde derde generatie klantentevredenheidsonderzoeken (Thomassen, 2003)

Wat zou een hedendaags klantentevredenheidsonderzoek dan moeten inhouden? We zetten alles even op een rijtje:
– Per informatiebehoefte zou de onderzoeksvorm moeten verschillen. Strategische, operationele of tactische overwegingen vragen immers om verschillende soorten informatie. Uit kosten oogpunt wordt nog te veel gewerkt met dezelfde onderzoeksvorm voor ieder van deze informatiebehoeftes. Hierdoor kan een enorme foutkans ontstaan waardoor beslissingen op basis van verkeerde basisinformatie worden genomen omdat eenvoudigweg men niet beschikt over de goede antwoorden. De centrale vraag van de behoefte en de verwachting van de klant wordt meestal niet opgelost door een klanttevredenheidsonderzoek.

– Voorop moeten kostenbeheersing en ROI staan. Dit lijkt een beetje in tegenspraak met het voorgaande maar dit is maar schijn. Onnodige of fout uitgevoerde onderzoeken vragen te veel van de steeds schaarser wordende bedrijfsmiddelen, zeker in tijden van crisis. Er moet dus meer gestreefd worden naar kwaliteit. In eerste instantie is dit weliswaar duurder, maar omdat er minder onnodige of slechte onderzoeken gedaan worden is de organisatie op den duur goedkoper uit.

– Onderzoeken moeten meer plaatsvinden op basis van behoefte en vraag uit de lijnorganisatie zodat er meer draagvlak komt. Er worden nog te veel onderzoeken aangevraagd uit de ivoren torens van bepaalde stafafdelingen zonder dat er binnen de organisatie vraag en dus ook draagvlak voor is. Daardoor is er een slechte participatie van de medewerkers wat contraproductief werkt.

– Binnen de organisatie moet het duidelijk zijn dat de waarde van klanttevrednheid als stuurvariabele beperkt is en dat er een complex aan factoren is die niet door klanttevredenheidsonderzoeken wordt onderzocht. Te veel onderzoeken worden nog misbruikt als strategische tools voor managementsafdelingen om bepaalde zaken voor elkaar te krijgen. Daardoor neemt bij de medewerkers de bereidheid om goed mee te werken af omdat het nut er niet meer van wordt ingezien en omdat zich bewust wordt dat onderzoeken gebruikt worden voor manipulatie.
Als men zich bewust is van bovenstaande elementen dan kan men nog steeds goed bruikbare klanttevredenheidsonderzoeken opzetten. Wanneer deze dan geen doel op zich zijn maar kaderen in een breder en dieper zoeken naar manieren om klanten beter te binden en de winstgevendheid of efficiëntie van de organisatie te verbeteren kan men toch grote stappen voorwaarts maken.

Hier vindt u meer informatie over klanttevredenheidsonderzoek en enquetes.

The post Klanttevredenheidsonderzoek, wat is het nut? appeared first on Motivatiebrief, onderzoek, scriptie & marketingplan voorbeelden per onderwerp..

]]>
https://www.voorbeeldvinden.nl/klanttevredenheidsonderzoek-wat-is-het-nut/feed/ 0
In de bijlage https://www.voorbeeldvinden.nl/in-de-bijlage/ https://www.voorbeeldvinden.nl/in-de-bijlage/#respond Sat, 16 Jul 2011 17:32:13 +0000 https://www.voorbeeldvinden.nl/?p=831 De bijlage In de bijlage kan men alle materiaal kwijt dat vanwege de controleerbaarheid van resultaten en conclusies moet worden opgenomen, maar dat – indien het in de hoofdtekst wordt […]

The post In de bijlage appeared first on Motivatiebrief, onderzoek, scriptie & marketingplan voorbeelden per onderwerp..

]]>
De bijlage

In de bijlage kan men alle materiaal kwijt dat vanwege de controleerbaarheid van resultaten en conclusies moet worden opgenomen, maar dat – indien het in de hoofdtekst wordt geplaatst – aan de leesbaarheid van het verslag afbreuk doet. Men moet in de hoofdtekst naar de betreffende bijlage verwijzen.
Indien meer dan één bijlage wordt opgenomen moeten deze worden genummerd. Verder moeten de bijlagen elk worden voorzien van een informatieve titel en moet onderaan de bron worden vermeld.
Indien het onderzoek uitgevoerd is met één of meerdere vragenlijsten horen deze altijd in de bijlagen te worden opgenomen.
Wanneer er bij een rapport erg veel bijlagen horen moeten deze apart ingebonden worden, het rapport is anders niet meer hanteerbaar. Het is dan voldoende om van deze bijlagen slechts twee exemplaren te maken, één voor de faculteit en één voor de opdrachtgever.

Bekijk ook deze handige tips om te weten wat er allemaal in de bijlage thuis hoort


Schrijf jij ook een geweldige scriptie?

Hoe schrijf ik een scriptie of these?

Hoe schrijf ik een scriptie

Leesbare scriptie

The post In de bijlage appeared first on Motivatiebrief, onderzoek, scriptie & marketingplan voorbeelden per onderwerp..

]]>
https://www.voorbeeldvinden.nl/in-de-bijlage/feed/ 0
Literatuurlijst https://www.voorbeeldvinden.nl/literatuurlijst/ https://www.voorbeeldvinden.nl/literatuurlijst/#respond Sat, 16 Jul 2011 17:26:53 +0000 https://www.voorbeeldvinden.nl/?p=827 Literatuurlijst Alle literatuur verwijzingen moeten tenminste eenmaal in de tekst zijn genoemd. Andersom, moet elke verwijzing in de tekst in de literatuurlijst worden opgenomen. Kijk in de bibliotheek hoe verschillende […]

The post Literatuurlijst appeared first on Motivatiebrief, onderzoek, scriptie & marketingplan voorbeelden per onderwerp..

]]>
Literatuurlijst

Alle literatuur verwijzingen moeten tenminste eenmaal in de tekst zijn genoemd. Andersom, moet elke verwijzing in de tekst in de literatuurlijst worden opgenomen. Kijk in de bibliotheek hoe verschillende auteurs hun literatuurlijst vorm geven. Kies één van deze methoden. Let er op dat de verwijzingen compleet en consistent zijn.

Bekijk ook deze handige tips bij het maken van een literatuurlijst


Schrijf jij ook een geweldige scriptie?

Hoe schrijf ik een scriptie of these?

Hoe schrijf ik een scriptie

Leesbare scriptie

The post Literatuurlijst appeared first on Motivatiebrief, onderzoek, scriptie & marketingplan voorbeelden per onderwerp..

]]>
https://www.voorbeeldvinden.nl/literatuurlijst/feed/ 0
Aanbevelingen scriptie https://www.voorbeeldvinden.nl/aanbevelingen-scriptie/ https://www.voorbeeldvinden.nl/aanbevelingen-scriptie/#respond Sat, 16 Jul 2011 17:23:25 +0000 https://www.voorbeeldvinden.nl/?p=825 Aanbevelingen scriptie & onderzoeksrapport Aanbevelingen gaan een stap verder dan de conclusies. Hier kunnen de onderzoekers aangeven wat – naar hun deskundige mening – naar aanleiding van de conclusies aan […]

The post Aanbevelingen scriptie appeared first on Motivatiebrief, onderzoek, scriptie & marketingplan voorbeelden per onderwerp..

]]>
Aanbevelingen scriptie & onderzoeksrapport

Aanbevelingen gaan een stap verder dan de conclusies. Hier kunnen de onderzoekers aangeven wat – naar hun deskundige mening – naar aanleiding van de conclusies aan te bevelen strategieën zijn.
Aanbevelingen vloeien dus niet direct voort uit het onderzoek en zijn daarom subjectief van aard. Toch willen de meeste opdrachtgevers graag horen welke stappen naar aanleiding van het onderzoek gezet moeten worden. Geef uw mening, maar neem voldoende voorzichtigheid in acht!
Bij dit hoofdstuk horen ook aanbevelingen voor vervolgonderzoek (vaak volgend uit de beperkingen van het onderzoek).

Bekijk ook deze handige tips bij het schrijven van aanbevelingen voor een scriptie & onderzoeksrapport

Schrijf jij ook een geweldige scriptie?

Hoe schrijf ik een scriptie of these?

Hoe schrijf ik een scriptie

Leesbare scriptie

The post Aanbevelingen scriptie appeared first on Motivatiebrief, onderzoek, scriptie & marketingplan voorbeelden per onderwerp..

]]>
https://www.voorbeeldvinden.nl/aanbevelingen-scriptie/feed/ 0
Een conclusie schrijven https://www.voorbeeldvinden.nl/een-conclusie-schrijven/ https://www.voorbeeldvinden.nl/een-conclusie-schrijven/#respond Sat, 16 Jul 2011 17:19:18 +0000 https://www.voorbeeldvinden.nl/?p=821 Een conclusie schrijven In dit hoofdstuk worden de conclusies weergegeven die op grond van de resultaten getrokken kunnen worden. Dit conclusie trekken dient zo objectief mogelijk te gebeuren. De resultaten […]

The post Een conclusie schrijven appeared first on Motivatiebrief, onderzoek, scriptie & marketingplan voorbeelden per onderwerp..

]]>
Een conclusie schrijven

In dit hoofdstuk worden de conclusies weergegeven die op grond van de resultaten getrokken kunnen worden. Dit conclusie trekken dient zo objectief mogelijk te gebeuren. De resultaten van de hoofdstukken 3 t/m 6 dienen hierbij als argumentatie. Conclusies zonder onderbouwing in één van de eerdere hoofdstukken mogen niet voorkomen. Er komt met andere woorden geen nieuwe informatie in de conclusies.

Bekijk ook deze handige tips bij het conclusie schrijven

Schrijf jij ook een geweldige scriptie?

Hoe schrijf ik een scriptie of these?

Hoe schrijf ik een scriptie

Leesbare scriptie

Cijfermatige ondersteuning moet zo veel mogelijk worden vermeden. Indien de probleemstelling hier toch om vraagt kunt u verwijzen naar de hoofdstukken 3 t/m 6. Natuurlijk moeten de conclusies goed aansluiten op de probleemstelling uit hoofdstuk l.
Een conclusie is niet zomaar een uitspraak waarvan de waarde zonder meer vaststaat. Ze steunt op expliciete argumenten en bewijzen en er moet worden aangegeven welke tegenwerpingen er mogelijk zijn. Daarbij dient duidelijk te zijn voor welk bereik de conclusie geldig is. De beperkingen van het onderzoek worden hier ook besproken.
Bij een afstudeerrapport worden hier ook conclusies ten aanzien van de theorie getrokken en over de geldigheid van het gevonden conceptueel model.

LET OP!
De conclusies moeten volledig antwoord geven op de probleemstelling. Vandaar dat dit hoofdstuk de essentie vormt van de rapportage.
Een rapport waarbij de conclusies niet aansluiten op de probleemstelling voldoet niet aan de onderzoeksdoelstelling en is derhalve nutteloos.

Het trekken van ‘conclusies’ is iets heel anders is dan het geven van een samenvatting, vermeng deze twee zaken dus niet!

The post Een conclusie schrijven appeared first on Motivatiebrief, onderzoek, scriptie & marketingplan voorbeelden per onderwerp..

]]>
https://www.voorbeeldvinden.nl/een-conclusie-schrijven/feed/ 0
Resultaten empirisch onderzoek https://www.voorbeeldvinden.nl/resultaten-empirisch-onderzoek/ https://www.voorbeeldvinden.nl/resultaten-empirisch-onderzoek/#respond Sat, 16 Jul 2011 17:14:40 +0000 https://www.voorbeeldvinden.nl/?p=817 Resultaten empirisch onderzoek Vervolgens worden de resultaten van de primaire gegevensverzameling weergegeven. Indien gewenst kunnen deze resultaten in meerdere hoofdstukken worden opgedeeld. Expliciet worden die resultaten gekoppeld aan de kernvragen. […]

The post Resultaten empirisch onderzoek appeared first on Motivatiebrief, onderzoek, scriptie & marketingplan voorbeelden per onderwerp..

]]>
Resultaten empirisch onderzoek

Vervolgens worden de resultaten van de primaire gegevensverzameling weergegeven. Indien gewenst kunnen deze resultaten in meerdere hoofdstukken worden opgedeeld. Expliciet worden die resultaten gekoppeld aan de kernvragen. Immers, resultaten vormen de antwoorden op die kernvragen.
Een voorbeeld van een dergelijke opdeling is als volgt:

Bekijk ook deze handige tips bij het analyseren van de resultaten van het emperisch onderzoek

Schrijf jij ook een geweldige scriptie?

Hoe schrijf ik een scriptie of these?

Hoe schrijf ik een scriptie

Leesbare scriptie

Frequenties (Hoofdstuk 4)
Een eerste indicatie van de resultaten van het onderzoek worden verkregen uit de frequentieverdelingen, gemiddelden en spreiding van de antwoorden (afhankelijk van het meetniveau van de variabelen).
Alleen de interessante of opvallende verdelingen worden besproken in de tekst, de tabellen staan in principe in de bijlage! Belangrijke tabellen kunnen in de hoofdtekst worden opgenomen.
In dit hoofdstuk kun je ook relaties tussen achtergrondvariabelen en de andere variabelen beschrijven.

Verbanden/relaties (Hoofdstuk 5)
In dit hoofdstuk worden eventuele kruisverbanden tussen de andere variabelen besproken. Ook hier horen de tabellen in de bijlage weergegeven te worden. Indien noodzakelijk kunnen enkele (samenvattende) tabellen in de tekst worden opgenomen. Het gaat hier om al of niet gevonden verbanden, en niet om de statistische uitvoer van SPSS.

Andere analyses (Hoofdstuk 6)
Als de resultaten hiertoe aanleiding geven kunnen enkele aanvullende analyses worden uitgevoerd, zoals Factor Analyse of Cluster Analyse. Deze analyses worden in een apart hoofdstuk besproken.
Eventueel kan een korte uitleg over de betreffende analyse in een bijlage worden gepresenteerd.
Het zal van de probleemstelling afhangen of een andere hoofdstukindeling dan de hier in hoofdstukken 4,5 en 6 gepresenteerd meer geëigend is.

The post Resultaten empirisch onderzoek appeared first on Motivatiebrief, onderzoek, scriptie & marketingplan voorbeelden per onderwerp..

]]>
https://www.voorbeeldvinden.nl/resultaten-empirisch-onderzoek/feed/ 0
Literatuuronderzoek https://www.voorbeeldvinden.nl/literatuuronderzoek/ https://www.voorbeeldvinden.nl/literatuuronderzoek/#respond Sat, 16 Jul 2011 17:09:05 +0000 https://www.voorbeeldvinden.nl/?p=815 Literatuuronderzoek In het hoofdstuk literatuuronderzoek (voor zover van toepassing in het onderhavige onderzoek) worden de resultaten van de secundaire gegevensverzameling weergegeven. Uiteraard wordt alleen gerapporteerd voor zover dat relevant is […]

The post Literatuuronderzoek appeared first on Motivatiebrief, onderzoek, scriptie & marketingplan voorbeelden per onderwerp..

]]>
Literatuuronderzoek

In het hoofdstuk literatuuronderzoek (voor zover van toepassing in het onderhavige onderzoek) worden de resultaten van de secundaire gegevensverzameling weergegeven.

Uiteraard wordt alleen gerapporteerd voor zover dat relevant is voor het onderhavige onderzoek, gelet op de probleemstelling (doelstelling en vraagstelling, in het bijzonder de kernvragen).
Let hierbij op de bronvermelding.
Beweringen zonder bronvermelding worden geacht van de auteurs afkomstig te zijn, en moeten dan ook verdedigd kunnen worden.
In een afstudeerverslag is dit een zeer belangrijk onderdeel en bestaat met name uit een theoretische uitwerking van de kernvragen om zo te komen tot conceptueel model dat vaak getoetst wordt voor bijvoorbeeld een bedrijfsprobleem.

Bekijk ook deze handige tips bij het doen van literatuuronderzoek

Schrijf jij ook een geweldige scriptie?

Hoe schrijf ik een scriptie of these?

Hoe schrijf ik een scriptie

Leesbare scriptie

The post Literatuuronderzoek appeared first on Motivatiebrief, onderzoek, scriptie & marketingplan voorbeelden per onderwerp..

]]>
https://www.voorbeeldvinden.nl/literatuuronderzoek/feed/ 0
Methode van onderzoek https://www.voorbeeldvinden.nl/methode-van-onderzoek/ https://www.voorbeeldvinden.nl/methode-van-onderzoek/#respond Sat, 16 Jul 2011 17:03:37 +0000 https://www.voorbeeldvinden.nl/?p=813 Methode van onderzoek In dit hoofdstuk wordt de onderzoeksopzet uitgeschreven en krijgt de lezer een indruk van het verloop van het onderzoek. Eerst wordt de onderzoeksopzet verantwoord. Uitvoerig wordt uiteengezet […]

The post Methode van onderzoek appeared first on Motivatiebrief, onderzoek, scriptie & marketingplan voorbeelden per onderwerp..

]]>
Methode van onderzoek

In dit hoofdstuk wordt de onderzoeksopzet uitgeschreven en krijgt de lezer een indruk van het verloop van het onderzoek.
Eerst wordt de onderzoeksopzet verantwoord.
Uitvoerig wordt uiteengezet op welke wijze het onderzoek wordt verricht en bij wie.
Dat betekent dat een relatie wordt gelegd russen de informatiebehoefte en de gegevensbronnen.

Bekijk ook deze handige tips bij het uitschrijven van de methode van onderzoek

Schrijf jij ook een geweldige scriptie?

Hoe schrijf ik een scriptie of these?

Hoe schrijf ik een scriptie

Leesbare scriptie

Hierbij komen aan de orde:

· Karakterisering onderzoek (exploratief/ descriptief/ causaal) (kwalitatief/ kwantitatief)
· Populatie
· Steekproeftrekking (methode)
· Steekproefkader
· Steekproefomvang’
· Representativiteit
· Methode van gegevens verzamelen
· Methode van gegevens verwerken en analyseren (eventuele uitleg te gebruiken technieken kort in de tekst, uitgebreider in de bijlagen)

Daarna wordt op deze plaats de verkregen respons en de representativiteit van de respondenten toegelicht. In sommige gevallen wordt het verloop van het onderzoek toegevoegd aan de hoofdstukken over het empirische onderzoek.

Zie het onderzoekrapport, marketingplan & HBO scriptie voor een voorbeeld methode van onderzoek

The post Methode van onderzoek appeared first on Motivatiebrief, onderzoek, scriptie & marketingplan voorbeelden per onderwerp..

]]>
https://www.voorbeeldvinden.nl/methode-van-onderzoek/feed/ 0
Inleiding scriptie & onderzoeksrapport https://www.voorbeeldvinden.nl/inleiding-scriptie-onderzoeksrapport/ https://www.voorbeeldvinden.nl/inleiding-scriptie-onderzoeksrapport/#respond Sat, 16 Jul 2011 12:44:10 +0000 https://www.voorbeeldvinden.nl/?p=805 Inleiding scriptie & onderzoeksrapport Door Thijs Verbeek 16 juli 2011 In het onderstaande stuk wordt aangegeven welke onderdelen van belang zijn bij het schrijven van een inleiding voor een scriptie […]

The post Inleiding scriptie & onderzoeksrapport appeared first on Motivatiebrief, onderzoek, scriptie & marketingplan voorbeelden per onderwerp..

]]>
Inleiding scriptie & onderzoeksrapport
Door Thijs Verbeek 16 juli 2011
In het onderstaande stuk wordt aangegeven welke onderdelen van belang zijn bij het schrijven van een inleiding voor een scriptie of onderzoeksrapport.

Het eerste, inleidende, hoofdstuk is als volgt opgebouwd:

§ 1.1 Algemeen
In deze paragraaf treft men aan:
Een korte beschrijving van de opdrachtgever en zijn of haar voornaamste bezigheden.
Een aanduiding van enkele facetten van de opdracht die relevant zijn voor de te formuleren probleemstelling. In de terminologie uit het tekstboek van Malhotra heet dat de context van het “Management Decision Problem”. Globale kwantitatieve gegevens die de omvang en/of het belang van het onderwerp aangeven.

Bekijk ook deze handige tips bij het schrijven van een inleiding voor een scriptie of onderzoeksrapport:

Schrijf jij ook een geweldige scriptie?

Hoe schrijf ik een scriptie of these?

Hoe schrijf ik een scriptie

Leesbare scriptie

§ 1.2 Probleemstelling
Het goed, duidelijk en precies omschrijven van de probleemstelling is van cruciaal belang voor het kunnen slagen van het onderzoek.
* Als inleiding op de kernpunten van de probleemstelling wordt ten eerste de aanleiding tot het onderzoek aangegeven (doelstelling, oftewel de vraag waartoe of waarom). Dit is wat Malhotra het “Management Decision problem” noemt.

Voorbeeld:
De omzet is in een half jaar tijd met 20% teruggelopen. -» MDP; Wat moeten we doen om de omzetdaling te stoppen?
* Als tweede onderdeel van de probleemstelling wordt aangegeven wat de vraagstelling van het onderzoek is en in welke kernvragen deze onderzoeksvraagstelling uitmondt (de vraag wat). Dit is wat Malhotra noemt het “Marketing Research Problem”, respectievelijk de “Research Questions”. Zo specifiek mogelijk probeer je vast te stellen welke informatiebehoefte moet worden bevredigd teneinde de specifieke kernvragen te beantwoorden.

Voorbeeld:
Vraagstelling: Wat zijn de oorzaken van deze omzetafname?

Kernvragen:
– Wijkt de lokale situatie af van het landelijke beeld?
– Aan welke veranderingen is het koopgedrag onderhevig?
– Wat is het image van het bedrijf?
– Aan welke eisen moet een supermarkt voldoen in deze lokale markt?
Gebruik voor het uitsplitsen van de vraagstelling in kernvragen zoveel mogelijk theorie.

* Als laatste is het goed in de probleemstelling aan te geven waarvoor het onderzoeksverslag gebruikt
gaat worden. Dit kan louter verkennend zijn maar ook beleidsondersteunend.

Voorbeeld:
De bedoeling is dat de opdrachtgever naar aanleiding van dit verslag gericht maatregelen kan nemen om het tij ten goede te keren.

§ 1.3 Definities en beperkingen
In deze paragraaf kunnen niet algemeen bekend geachte begrippen en vaktermen worden gedefinieerd.
Het zal voornamelijk begrippen betreffen die:

– nodig zijn voor het begrijpen van de probleemstelling,
– zeer frequent in de gehele tekst worden gebruikt,

• Bij de lezer van het verslag (“de doelgroep”) mogelijkerwijze niet bekend zijn,
• Voor meerdere uitleg vatbaar zijn.
Definiëren is moeilijk; een goede definitie moet aan een aantal eisen voldoen.

Het verdient daarom aanbeveling definities letterlijk over te nemen (te citeren) uit de literatuur.
In de ‘beperkingen van het onderzoek’ wordt aangegeven welke facetten van het onderwerp niet worden behandeld en wat daarvan de reden is. Het onderzoek wordt hiermee afgebakend. Deze redenen dienen ontleend te zijn aan de opdracht zelf en niet aan formele argumenten als tijdgebrek of de beperkte omvang van het rapport.
Voorbeeld:
‘Het onderzoeksgebied wordt beperkt tot ……………….

§ 1.4 De opzet van het rapport
Hier kunt u aangeven op welke wijze het verslag is gestructureerd. Hier wordt uiteen gezet wat in welke hoofdstukken wordt beschreven.

The post Inleiding scriptie & onderzoeksrapport appeared first on Motivatiebrief, onderzoek, scriptie & marketingplan voorbeelden per onderwerp..

]]>
https://www.voorbeeldvinden.nl/inleiding-scriptie-onderzoeksrapport/feed/ 0
Inhoudsopgave maken https://www.voorbeeldvinden.nl/inhoudsopgave-maken/ https://www.voorbeeldvinden.nl/inhoudsopgave-maken/#respond Sat, 16 Jul 2011 12:37:59 +0000 https://www.voorbeeldvinden.nl/?p=803 Inhoudsopgave Een aantal tips welke u kunt gebruiken bij het inhoudsopgave maken tijdens het scriptie schrijven en onderzoek doen. De inhoudsopgave hoort natuurlijk thuis in ieder rapport. Controleer goed of […]

The post Inhoudsopgave maken appeared first on Motivatiebrief, onderzoek, scriptie & marketingplan voorbeelden per onderwerp..

]]>
Inhoudsopgave
Een aantal tips welke u kunt gebruiken bij het inhoudsopgave maken tijdens het scriptie schrijven en onderzoek doen.

De inhoudsopgave hoort natuurlijk thuis in ieder rapport. Controleer goed of de paginanummers in de inhoudsopgave van het uiteindelijke rapport correct zijn. Als je in Word kopjes aanmaakt, kun je automatisch een inhoudsopgave genereren.

Bekijk ook deze handige tips bij het inhoudsopgave maken

Schrijf jij ook een geweldige scriptie?

Hoe schrijf ik een scriptie of these?

Hoe schrijf ik een scriptie

Leesbare scriptie

The post Inhoudsopgave maken appeared first on Motivatiebrief, onderzoek, scriptie & marketingplan voorbeelden per onderwerp..

]]>
https://www.voorbeeldvinden.nl/inhoudsopgave-maken/feed/ 0