Motivatiebrief voorbeeld

Motivatiebrief voorbeeld
Dit motivatiebrief voorbeeld kunt u gebruiken als u gaat solliciteren. Dit motivatiebrief voorbeeld is bedoeld als leidraad, gebruik de brieven als voorbeeld en doe er je voordeel mee. Verder vindt u hier tal van interessante vacatures.

<
Naam
Adres
<

Briljante antwoorden tijdens uw sollicitatiegesprek

100 succesvolle sollicitatiebrieven

Alles over sollicitatiegesprekken

Organisatie
T.a.v.
Adres
<
<
<
Plaats , 28 maart 2009
>
Betreft: Motivatiebrief voorbeeld
Interessegebieden:
>
>
Geachte mevrouw,heer,
>

Tijdens mijn bezoek aan de beurs op 5 maart heb ik een zeer prettig gesprek gehad met twee van uw collega’s. We hebben het onder meer gehad over eventuele mogelijkheden voor mij om bij Organisatie X te komen werken. Inmiddels ben ik afgestudeerd, en terug van een twee maanden durend verblijf in …………., waar ik een talencursus ……….. heb gevolgd. Momenteel ben ik me volop aan het oriënteren op de arbeidsmarkt en ik ben zeer geïnteresseerd in een functie bij uw bedrijf, in het bijzonder in de vacature van …………………, waarover ik telefonisch contact met u heb gehad.
>
Zoals aangegeven, heb ik eind ……….van dit jaar mijn studie ……………. aan de …………… afgerond. Ik heb gekozen voor ……….. omdat ik me interesseer voor mensen (klanten) en hun beweegredenen. Mijn interesse in klanten is met name ontstaan in de tijd dat ik een bijbaan had in ……………… ik heb hier in de loop der jaren veel geleerd, met name over hoe klanten zich gedragen. Bij mijn afstudeeronderzoek ben ik hier op ingegaan; om door middel van een …………omgeving op te zetten voor een ………. organisatie op basis van consumenten/klantenbehoeften. Het resultaat hiervan was dat het bedrijf zijn strategie voor wat betreft ……. heeft aangepast. Daarnaast ben ik altijd zeer geïnteresseerd in de organisaties die schuil gaan achter producten. Organisatie X heeft hier altijd een rol in gespeeld door de grote verscheidenheid aan innovatieve producten.
>
In mijn master jaar heb ik er dan ook bewust voor gekozen om de vakken ……………………. te volgen. Dit bleek een goede keuze aangezien ik het de interessantste vakken van mijn master vond. Ze hebben mijn interesse in de …….. branche nog verder weten te vergroten. Tijdens mijn twee studies heb ik de nodige ervaring opgedaan met het doen van onderzoek en het schrijven van rapporten binnen verschillende branches. Ik heb dit bewust gedaan om mij breed te oriënteren en me breed te ontwikkelen.
>
Op basis van het eerder genoemde gesprek, denk ik dat Organisatie X voor mij een goede plaats kan zijn om mijn opgedane kennis in praktijk te brengen, en deze natuurlijk ook verder te vergroten. Wanneer de medewerkers waarmee ik gesproken heb, representatief zijn voor de organisatie, lijkt het mij een prettige omgeving om werkzaam in te zijn. Naar mijn mening sluit uw bedrijf goed aan op mijn studieachtergrond, ervaring en ambitie. Met name het internationale karakter van uw organisatie spreekt mij erg aan. Zoals u ook in mijn CV kunt lezen, heb ik mij in mijn opleiding al wat internationale accenten gelegd.
>
Over mijzelf kan ik zeggen dat ik over veel doorzettingsvermogen beschik en zelfstandig kan werken, als ik ergens mijn tanden in zet, ga ik er volledig voor. Dit heb ik bijvoorbeeld bewezen ……………………………. Door me te verdiepen …………….. Verder werk ik graag samen met anderen in een team. Mijn rol binnen de groep is …………………… Beslissingen neem ik …………………. Mijn medestudenten vinden mij ……………….. Daarnaast ben ik een ………………

Ik verwacht dat ik in deze brief een duidelijk beeld geschetst heb van wie ik ben, en dat ik mijn enthousiasme voor Organisatie X heb kunnen overbrengen. Naar mijn mening zou ik binnen de cultuur van Organisatie X goed op mijn plaats zijn.
>
Graag hoor ik binnenkort van u, hoe u mijn mogelijkheden ziet voor wat betreft deze functie bij Organisatie X. Natuurlijk ben ik graag bereid deze sollicitatie in een persoonlijk gesprek nader toe te lichten.
>
Met vriendelijke groet,
>
>
>
>
Bijlage: curriculum vitae

Terug naar sollicitatie voorbeelden

CV Maken